Behandling af fodvorter

Behandling af fodvorter
1 vorte første behandling 150kr.  Varighed ca. 15 min
Efterfølgende behandling op til 3 vorter 75kr.
Ved større antal af vorter ring for en pris.

 

Vorter

Adskillige mennesker oplever at være plaget af vorter i en periode og ved hvor generende og ømme, de knudrede udvækster kan føles og hvor svære, de kan være at slippe af med.

Vorter skyldes en infektion af HPV (Human Papillomavirus) i det øverste lag af huden, epidermis, og er den hyppigste virusinfektion i huden. Vorter optræder hos alle aldersgrupper men plager især skolebørn og teenagere, der særligt døjer med fod- og almindelige vorter.

Vorter opstår, når HPV stimulerer de øverste hudceller til at dele sig hastigt, hvilket medfører disse godartede men dog skæmmende og smitsomme udvækster. Udviklingen af en synlig vorte kan tage adskillige måneder, hvorfor smitten ofte opdages sent.

HPV har i nærheden af 100 kendte undertyper, der manifesterer sig som vorter på forskellige dele af kroppen. Smitte med HPV sker hovedsageligt via direkte hudkontakt eller indirekte ved kontakt med inficerede fugtige og våde overflader, som i svømmehaller og omklædningsrum.

 

Kryoterapi

Ordet kryoterapi er en sammensætning af det græske ord kryo (kulde) og terapi (behandling af sygdomme og skader) og dækker over de medicinske behandlingsformer, der benytter sig af frysning til at ødelægge sygt væv.

Principperne bag kryoterapi er baseret på, at forskellige typer hudceller har forskellige tærskler over for lave temperaturer. Det øverste cellelag af huden, epidermis, som udgøres af 95% keratinocytter, er langt mere følsomt over for temperaturforandringer end det underlæggende dermis, der udgøres af et stort netværk af kollagene fibre og fibroblaster. De pigmentproducerende melanocytter i epidermis er også yderst følsomme over for temperaturforandring.

Laserterapi

Laser giver energi til cellerne og øger blodgennemstrømningen. Kroppens immunforsvar vil derved være i øget beredskab og vil bekæmpe vira hurtigere end normalt. Det anbefales at få 5-12 behandlinger alt efter vortens størrelse.